Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

δευτέρα κάτι έχω # 10

κατερίνες. πολλές που γιορτάζουν, πολλές που αδυνατούν, πολλές που στη μέση σε βάζουν και σε κάνουν μέρος της ζωής τους. μια αφορμή η μέρα αυτή, να τραγουδήσουμε λίγα μονάχα απ'τα κομμάτια μιας σπουδαίας Κατερίνας, της kate bush και να γεμίσουμε με λόγια ενδιάμεσα. βράδυ δευτέρας, λίγο κρύο, λίγο γιορτή, λίγο παρέα, λίγη σιγουριά.

Ραντεβού την επόμενη δευτέρα, δεκέμβρης πια και κρύες ατμόσφαιρες να πρέπει να ξορκίσουμε. 20.00-22.00, φυσικά στον clipartradio.grΔευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

δευτέρα κάτι έχω # 9

νιάτα. τόπο στα νιάτα που λένε. κι εγώ στα μουσικά νιάτα το βγάζω το καπέλο μου. γιατί δεν κάνουν θόρυβο, γιατί κάνουνε κόπο, κάνουν προσπάθεια, αποτέλεσμα και χρώματα, φτιάχνουν μεράκι, μουσικές και αναμνήσεις μας. σήμερα, λοιπόν, είπα να μη σκεφτώ το παρελθόν, αλλά το μέλλον και το τώρα. έστω και έτσι, με τραγούδια.

Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα, με κάτι φρέσκο - έστω κατ' ευφυμισμόν. 
20.00 - 22.00 στον clipartradio.gr φυσικά. 

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

planitarium

Είναι μέρες που νιώθω σαν τον μικρό πρίγκηπα, 
κι ας μην είμαι ούτε μικρός, ούτε πρίγκηπας, 
πάντα τα ίδια λόγια με συγκινούν, 
οι πλανήτες, οι άνθρωποι , 
οι ατέλειές τους και οι δικές μου 
που κατορθώνω λίγο πολύ να φέρνω στα μέτρα μου, 
να ατελειοποιούμαι και να επιστρέφω στο ίδιο πάντα λουλούδι, 
στα αγκάθια του, 
στην αλεπού που με τρομάζει και της βγάζω τη γλώσσα, 
στα αεροπλάνα που αρνούμαι να επιβιβαστώ 
και στα πλοία που θα ήθελα να έχουν πάντα μια θέση για μένα. 

Πήγαμε πάλι εκδρομή στο πλανητάριο 

κι ένας πιτσιρίκος κατάλαβε 
πώς είχα χωθεί στην καρέκλα και κοιτούσα με το στόμα ανοιχτό 
αυτό το πλασματικό σύμπαν ψηλά στον θόλο. 
Κύριε, είναι ψεύτικο, μου λέει. 
Ναι, αλλά είναι δικό μου, του λέω.Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

δευτέρα κάτι έχω # 8

αγωνία. όχι για κάτι τρομερό ή κάτι άσχημο. για κάτι μόνο ειλικρινές στις προσδοκίες του και στην αντιμετώπισή του. αγωνία όπως αυτές τις κινηματογραφικές του μετρ του είδους Alfred Hitchcock , που φρόντιζε οι μουσικές ενορχηστρώσεις στις ταινίες του, να έχουν λόγο παραπάνω να σε αγχώνουν. Διάλεξα μερικές και τις έκανα εκπομπή. Έτσι απλά.

Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα, με κάτι λιγότερο κινηματογραφικό, αλλά εξίσου ζωντανό. 20.00 - 22.00 , στον clipartradio.gr φυσικά.
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

δευτέρα κάτι έχω # 7

χρώματα. ή την ανάγκη τους. να μην είναι άσπρα ή μαύρα τα πράγματα γύρω μου, να έχουν και κάτι από το φάσμα ανάμεσα. και τα χρώματα αυτά να έχουν κάτι σε αποτύπωμα μέσα μου, κάτι σε αποτύπωμα έξω μου. και κοίτα που τα χρώματα βγαίνουν και σε τραγούδια για να τα σιγοτραγουδάς και να τα μεταφέρεις. 

Ραντεβού την επόμενη Δευτέρα, με άλλη διάθεση, με άλλα χρώματα , αλλά με τα ίδια χαμόγελα. 20.00 - 22.00 , φυσικά στον Clipartradio.gr