Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Θα σε λέω Αργώ (και θα' σαι όνειρο)

Μέσα καλοκαιριού κι εγώ ταξιδεύω για Άνδρο. Στις βαλίτσες μαζί με όλα τα άλλα, διπλωμένα χαρτιά, στίχοι ανολοκλήρωτοι και ιδέες που ανυπομονώ να τις δείξω στο Γιώργο. Το φίλο - συνεργάτη που κάποιους μήνες πριν αποφασίσαμε σχεδόν ξαφνικά να το προσπαθήσουμε. Να γράψουμε από κοινού, στίχο εγώ, μουσική εκείνος. Εντατικά και γεμάτα ενθουσιασμό απογεύματα στο σπίτι με την κιθάρα και το πιάνο, να παίζει εκείνος κι εγώ να γράφω και να σβήνω. Πολλά χαμόγελα, πρώτα δείγματα από λόγια  ντυμένα να μοιάζουν φυσικά. Και ήρθαν οι διακοπές . Φτάνω στην Άνδρο λοιπόν, λίγες μέρες αφού τον είχα αποχαιρετήσει για θερινά μπάνια- μάλλον δεν ήταν να χωριστούμε για πολύ. Μου ανακοινώνει το νέο. Πρόταση να γράψουμε τη μουσική για θεατρική παράσταση. Σοκ. Δεν τον πιστεύω, μάλλον είναι λάθος... Τελικά δεν ήταν. Επιστροφή από Άνδρο, πριν καλά καλά έρθει 15αύγουστος , πρώτα σενάρια, διαβάσματα στο μπαλκόνι, να βρούμε τους χαρακτήρες , τις ψυχές και τα λόγια να βγαίνουν από το στόμα τους. 




Πρόβες, γνωριμία με τους ηθοποιούς, κλίμα άγνωστο και τόσο γνωστό ταυτόγχρονα. Γράφω ασταμάτητα, σκίζω και διορθώνω, στέλνω του Γιώργου το ένα πίσω από το άλλο. Ότι δεν λάμπει εξ αρχής, περνάει δεύτερο και τρίτο χέρι.Κάποια στιγμή αποκαλύπτεται αυτό που θέλαμε. Μαζεύουμε κομμάτια, 4, 5, 6, 7, φτάνουμε τα 9 . Οι ηθοποιοί τα αγαπούν, τους δίνουν σάρκα και οστά,  με το πρώτο άκουσμα. Εγώ στις πρόβες γωνία καρέκλα να κοιτάζω, μικρό παιδί που θέλει να τους αγκαλιάσει όλους σαν ευχαριστώ...
Οι μήνες κυλούν με λεπτομέρειες και διαδικασίες. Μπαίνουμε στο στούντιο,φτιάχνουμε το cd, μίξη, ενορχήστρωση, άκουσμα που παίζει ολημερίς στο ηχοσύστημα. Η χορωδία νέων Πεύκης έρχεται να προστεθεί στο αποτέλεσμα. Και μετράμε τις μέρες αντίστροφα και φτάνουμε στο σημείο που το αντίστροφο μηδενίζει σχεδόν. 
Δευτέρα λοιπόν 22 Νοέμβρη, θέατρο Αργώ να μας φωνάξεις να σε ακούσουμε, όλοι εκεί μέσα να συγκεντρώσουμε τις στιγμές μας και τις χαρές μας. 
Τύχη; Όλοι τη χρειαζόμαστε. Για αυτά που ζούμε και για όσα ελπίζουμε να ακολουθήσουν. 
Μοιράζουμε την τράπουλα και παίζουμε. 


'' Είχανε τύχη όσοι πατήσαν στο φεγγάρι
κι όσοι στο διάστημα γυρέψανε μια τύχη, 
μα δεν αρκεί να'χεις καινούργιο μαξιλάρι 
το όνειρό σου για να πετύχει... ''


Θέλεις και φίλους να το μοιραστείς. Και αν ήταν δυνατό να μοιραστώ την ευτυχία που πήρα από τους ''Ηλίθιους'' θα έκοβα κομμάτι κομμάτι να τη δώσω. Έξυπνα και ηλίθια λόγια . Αλλά ζωντανά. Σας περιμένω, όπως κι εγώ θα ανέβω στη σκηνή, έτσι κι εσείς. 


http://www.mytheatro.net/2010/10/blog-post_11.html  


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (Από 22 Νοεμβρίου 2010 έως 8 Φεβρουαρίου 2011) :
Δευτέρα : 21:15  Τρίτη : 21:15 

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, δίπλα στο Μετρό Μεταξουργείο). 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : Κανονικό : 15 € Φοιτητικό / μαθητικό : 10 €  ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 85 λεπτά 

Κρατήσεις Θέσεων: 210 5201684, 6947692669

14 σχόλια:

Prisoned Soul είπε...

Θα θελα πολύ να έρθω... πραγματικά...
σε μία θέση και γω να κοιτάξω, άραγε θα σαι;

marios104 είπε...

Στην πρεμιέρα θα ανέβουμε στη σκηνή να τραγουδήσουμε 2 από τα τραγούδια . Όποτε όμως κι αν θελήσεις , στείλε μου μήνυμα να τα πούμε από κοντά.

Dimitris A. είπε...

Πολύ ευχάριστο αυτό! Μπράβο σου!
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην παράσταση!
Μακάρι να μπορέσω να έρθω να τη δω.

marios104 είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη! Ισχύει το παραπάνω και για σένα, αν τα καταφέρεις να έρθεις στείλε μου να συναντηθούμε.

SG είπε...

εύχομαι αυτό να είναι η αρχή από κάτι υπέροχο. καλή συνέχεια σε ό,τι όμορφο φτιάχνεις.

Prisoned Soul είπε...

Το μήνυμα πως να το στείλω ακριβώς; :)
Πάντως ότι θα έρθω είναι σίγουρο!!!

ΥΓ.Θέλησα να αλλάξω τη διεύθυνση του blog μου και ύστερα μετά λύπης μου παρατήρησα πως δεν μπορούσε κανείς να εισέλθει...
Απλά ανανέωσε την παρακολούθηση βάζοντας την διεύθυνση: http://equationallove.blogspot.com/ Η παλιά θα χαθεί!

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την αναστάτωση!

Margo είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ γι αυτή την πρώτη σου ευκαιρία (υποθέτω πρώτη). Καλή επιτυχία να έχετε και θα την έχετε.. το ταλέντο και η αγάπη είναι τα σπουδαιότερα όπλα!

Αν τύχει να βρεθώ Αθήνα εκείνο τον καιρό θα φροντίσω να μη το χάσω..

mahler76 είπε...

μπράβο μικρέ. Πολύ καλή επιτυχία εύχομαι. Δυστυχώς αύριο δεν θα προλάβω αλλά ελπίζω σε μιά από τις επόμενες παραστάσεις να είμαι εκεί. Καλή σου μέρα :)

marios104 είπε...

@StoneFace : Σε ευχαριστώ πολύ...κι επειδή αύριο θα είσαι εκεί, να βγεις μετά να τα πεις τα σχόλιά σου, να σε ακούσουν κι άλλοι :-P

@Sweet truth: Εντάξει για το μπλογκ, μην ανησυχείς , θα σε έβρισκα πάσει θυσία, τώρα ειδικά που ξεδιπλώνεις τις ιστορίες σου, είναι απόλαυση.
Για το μήνυμα στείλε μου mail στο mazaris104@yahoo.gr και θα το δω οπωσδήποτε. Σε φιλώ, καλημέρα!

marios104 είπε...

@Margo: Είναι η πρώτη ευκαιρία στο θέατρο, εγώ δάσκαλος είμαι...αλλά έχω μια παραπάνω κλίση στο γράψιμο και στο θέατρο. Θα χαρώ να σε δω κι από κοντά, όποτε κι αν είναι αυτό. Σε φιλώ, ευχαριστώ πολύ!!!!

@mahler76 :Καλή μέρα και σε σένα, όποτε κι αν έρθεις ειδοποίησε με, είναι η ευκαιρία μου να συναντηθούμε, νέοι και παλιοί φίλοι :-)Ευχαριστώ θερμά!

MYSTELIOS είπε...

Καλημέρα φίλε Μάριε , χαίρομαι πραγματικά με τα καταπληκτικά σου νέα , σίγουρα αν βρεθώ Αθήνα μέχρι τον Φεβρουάριο θα περάσω από την Αργώ. Εύχομαι κάθε επιτυχία και φυσικά καλή συνέχεια στο όμορφο ταξίδι των ονείρων σου !!!

Μάρκος είπε...

Καλή επιτυχία!
Θα τα πούμε σε μια απο τις παραστάσεις ;)

SG είπε...

Ένα μπράβο σε όλους σας για την προσπάθεια, για το κέφι και την αγάπη με την οποία δουλέψατε. Όποιος είναι παιδί και καρτερούσε κάτι, είδε.

marios104 είπε...

@ ART-TRAVELLER : Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, είναι παραπάνω από χαρά και δημιουργία, είναι παρέα στο νέο.
ΌΠοτε βρεθείς στα μέρη μας, θα τα πούμε κι από κοντά.

@ Μάρκος : Με μεγάλη χαρά να συνοδεύσετε την ηλιθιότητά μας :-)

@ StoneFace : Χαιρόμαστε που αυτό το stone face έγινε smily !