Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Χάθηκα στην Πρόβα

Τα λες ξανά, πολλές φορές τα ίδια λόγια, της καλημέρας και της νύχτας τις ευχές, τα απλά ''πώς είσαι'' και τα πιο δύσκολα γιατί. Και διορθώνεις με το πιο αλάθητό σου βλέμμα. Εδώ μας ξέφυγε ένα κόμμα, μία απόστροφος δεν κάνει τη διαφορά κάνει όμως τη λέξη μια αγκαλιά με την επόμενη. 
Βγάζεις το έτσι και βάζεις το αλλιώς. Οι πρόβες το έχουν αυτό, να αντιμάχεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και το παλιό σου ώρα να το αλλάξεις να σου φωνάζει. Κάπου εκεί χάθηκα κι εγώ και συνεχίζω να χάνομαι, στα λόγια που πρέπει να διορθώνω και στους ανθρώπους που τα τραγουδούν , στο φίλο μου που τα παίζει στο πιάνο κι εγώ σκύβω δίπλα του και χαμογελάω σαν παιδί που κρατά το πιο πολύτιμο και το πιο ανόθευτο παιχνίδι του. Θα περάσουν οι μέρες και ό,τι γεννήθηκε από μέσα μας θα ταξιδέψει ανάμεσα σε μας και τους γύρω. Αλλά έχουμε το χρόνο να το ζήσουμε κι αυτό.


Τα γράφω και πάλι και τα σκορπάω. Να γινόμουν λέξεις αμέτρητες , μόνο τότε θα μπορούσα να μεταφράσω τον κόσμο που κατοικεί στο μυαλό μου. Μαζί με πρόβες, έρχονται και τα παιδιά κι ένα θρανίο να με φωνάζει να επιστρέψω γρήγορα δίπλα του. Λίγες ημέρες ακόμα πριν τον αγιασμό και τα παιδικά και αυστηρά τα μάτια που θα κοιτάξω και τις βουτιές μέσα τους δε θα γλυτώσω -  γιατί δε θέλω να το χάσω αυτό το ταξίδι. Δάσκαλος δεν είναι όταν ζεις το καλοκαίρι, μα όταν έχεις μέσα στο μυαλό τις παιδικές φωνές να σου μιλούν ακόμα κι όταν Ιούλη μήνα πάνω στην άμμο ξαπλώνεις και τραντάζεσαι με γέλια. ΄Ξέρουμε τα πάντα κι όμως τίποτα δεν ξέρουμε. Ότι κι αν ο καθένας καταφέρνει , έχει το άγχος και το τρακ μέσα στο στομάχι να μην του επιτρέπει να χαρεί τον ύπνο του, με την επόμενη του μέρα να τα βάζει και τις τόσες υποχρεώσεις. Αλλά είναι το άγχος ζωντανός μας σύμμαχος εντέλει, μια αφορμή να διορθώσουμε και το μυαλό μας να το βάλουμε να τρέξει κατοστάρια. Να γίνω θέλω , να διορθώσω τα λόγια κι εμένα να με φτάσω ένα βήμα παραπάνω, παρακάτω. Έρχεται και μας βρίσκει το μετά. Κι εγώ έτσι το υποδέχομαι. Κι ας χάθηκα. Έχει μια γλύκα αμέτρητη για όλα τα δάκτυλα όταν στο βάζο τα βουτάς.


Υ.Γ.Αν ήξερα οι δικοί μου δάσκαλοι με τόσο τρακ πως ξεκινούσαν τη χρονιά τους , θα τους άνοιγα ακόμα μεγαλύτερη αγκαλιά. Τους στέλνω αναδρομικά όσες μπορώ. Μόνο με αυτές πάμε μπροστά. 


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγκαλιά;

Ναι ξέρω... ηλεκτρονική... είναι εύκολη..

Ξεκινήματα βλέπω... παντού... με αμέτρητες αναμνήσεις να ακολουθούν... να ζητούν να εκπληρωθούν...

Και η ζωή είνα χάσιμο είναι...

Αγκαλιά;

immabill είπε...

Λοιπον επειδη με κωλοκουφανες και συγνωμη για το ανεδες ελληνικο χαχαχαχα αλλα με σοκαρε το βιντεακι διοτι το δα εντελως καταλαθος ομως τις προαλλες και εχω παθει την πλακα μου, το αγαπω απο τη κορυφη μεχρι τα νυχια δεν δεν μπορω να εκφραστω τωρα και πολυ καλα γιατι δεν περιμενα να το δω...Ειναι piece of art τερμα. Ευχομαικαλη δυναμη και ειμαι σιγουρος βρε οτι εχεις καταφερει και πιο δυσκολα πραγματα, i believe in you :)

Ανώνυμος είπε...

Το videaki είναι έξοχο... και το τραγούδι καλύτερο του...

MYSTELIOS είπε...

Kαλή σχολική χρονιά φίλε Μάριε , μακάρι όλοι οι δάσκαλοι να είχαν το ίδιο τρακ με το δικό σου , η παιδεία μας σίγουρα θα ήταν διαφορετική . Καλή δύναμη για την καινούργια σου αρχή και ελπίζω να μην σε χάσουμε εμείς !!!
Ξέχασα να σου πω ... το τραγούδι είναι καταπληκτικό και το βίντεο αισθητικά υπέροχο !!!

karkinos7 είπε...

Καλή Σχολική Χρονιά Μάριε,και στην ουσία δάσκαλος να είσαι για τα παιδιά!!!
Την Καλημέρα Μου!!!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Μάριε,

δεν ήξερα ότι είσαι δάσκαλος..

Όμως, επειδή μέσα στα γραπτά σου, είναι εμφανής η τρυφερή ψυχοσύνθεσή σου και το βαθύ πνεύμα σου, είμαι σίγουρη ότι είσαι Άριστος Δάσκαλος!

Σου εύχομαι, καλή χρονιά!
Δύναμη και Δημιουργίες άπειρες!!!

τα φιλιά μου, Δάσκαλέ μου!!!

Mr. Hubert είπε...

Καλή αρχή στη νέα χρονιά! Πολύ όμορφο το τραγούδι!

Margo είπε...

Μάριε σίγουρα τα "παιδιά σου " είναι πολύ τυχερά που σε έχουν δάσκαλο. Ξέρεις ότι κάποιοι δάσκαλοι γράφουν πολύ βαθιά στις ψυχές των παιδιών.
Καλή σχολική χρονιά να σου ευχηθώ!

Το τραγούδι θα το φυλάξω για να το ακούσω αργότερα είμαι σίγουρη πως θα είναι όμορφο οι μουσικές σου επιλογές είναι πάντα πολύ προσεγμένες.
Να σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Το videaki το κατέβασαν...

Έχετε μία "ανεπιθύμητη" φαντάζομαι πρόσκληση, αν τολμάτε ελάτε να την παραλάβετε...

Καλημέρεςςςςς

blancdubois είπε...

με τη γραμμική ανάγνωση του κειμένου σου η ψυχή μου έγινε δίνη στην τελετή του Είναι. Άλλωστε το εξωτερικό δεν είναι πια μια παλιά εσωτερικότητα χαμένη στη σκιά της μνήμης. να χαίρεσαι και όλες τις αγκαλιές των μαθητών σου, Μάριε.
Υ.Γ. το videaκι - αριστούργημα- το έχω αξιοποιήσει...

marios104 είπε...

@ΟΔΟΙΠΟΡΟ : Κάθε αγκαλιά βρίσκει το στόχο της ,ακόμα κι αν είναι ηλεκτρονική.Ευχαριστώωωω :-)
υ.γ. Το βιντεάκι ανέβηκε ξανά και θα ανεβαίνει επ'αόριστον γιατί το θέλω εδώ.

@Basilis :Καταρχάς το τραγούδι το βρήκα τυχαία από έναν διαδικτυακό φίλο στο facebook και έμεινα κι εγώ να το ακούω και να το βλέπω ασταμάτητα. Έγινε εθισμός, είναι εξαιρετικό...Σε ευχαριστώ για όλα, καλή δύναμη σε όλους, αγαπώ τα νέα ξεκινήματα όσο άγχος κι αν κρύβουν.

@ART-TRAVELLER : Και να που έφτασα παραμονή αγιασμού με κόμπο στο στομάχι να μην μπορώ να κλείσω μάτι και να απαντώ στους φίλους μου. Είσαι θησαυρός, πάει και τελείωσε...όχι, θα προσπαθήσω να μη σας χάσω γιατί θα μου λείπετε :-)

marios104 είπε...

@karkinos7 : Σε ευχαριστώ πολύ, καλή δύναμη και στα δικά σου σχέδια-όνειρα και πράξεις. Καλή εβδομάδα!

@ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ :Ευχαριστώ για τα λόγια, τα φιλιά, τη στήριξη. Καλή και δημιουργική κι αυτή η νέα εποχή, εύχομαι ό,τι καλύτερο και για σένα!

@Ανώνυμος Φ : Σε ευχαριστώ ακόμα κι ανώνυμα τα λόγια σου έχουν αξία μεγάλη. Καλή εβδομάδα.

marios104 είπε...

@Margo : Καλή και δημιουργική να είναι και για σένα κάθε περίοδος στις μπογιές, στα πεντάγραμμα, σε ό,τι πιάνει η ψυχή σου κι ασχολείται. Σε ευχαριστώ .

@Δημήτριος Ιακωβίδης : 'Έστω και λίγο από το λίγο που μοιράζομαι αν φτάνει, είμαι ευτυχής να το μαθαίνω. Να είσαι καλά, καλά κι ονειρεμένα ταξίδια και για σένα.