Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μέρες ανήμερες

Μπορεί να είσαι εσύ ο φταίχτης ή όλα να έχουν το λόγο που συμβαίνουν στων ημερών μας τη διαδοχή. Αλλά και να θες να το εξηγήσεις δεν υπάρχουν πάντα οι κατάλληλες λέξεις να σε στηρίξουν. (Αιώνιο πρόβλημα αυτές οι λέξεις κι ας καταγίνεσαι μαζί τους ολημερίς , πάντοτε υπάρχει κόπος να τις πλάσεις όπως το μέσα σου ορίζει.) Το θέμα είναι όμως αυτή η νομοτέλεια που ακολουθεί τις μέρες σου.


Ύστερα από σειρά στιγμών που εξαντλείς τα περιθώρια να παίξεις,να γελάσεις, να σκεφτείς και να συζητήσεις, να υπαινιχθείς  και να δηλώσεις, ακολουθεί μια ή και δύο πολλές φορές 24ωρα όπου βαριέσαι να μιλήσεις , να γευτείς και να κινηθείς , όλα σου φαίνονται τόσο βαριά όπως θα έμοιαζαν αν τα κουβάλαγες στην πλάτη σου.

Αχ αυτές οι μέρες - οι διόλου ευτυχισμένες - οι άτυχες που πρέπει να συγκριθούν μεταξύ των λαμπερών καλοκαιρινών και να ξέρουν εκ προοιμίου πως θα χάσουν από αυτή τη σύγκριση.
Τι να τις κάνεις όμως, αφού βαρύθυμα τις υποδέχεσαι κι αυτές στρογγυλοκάθονται στο χώρο το ζωτικό σου και δε λένε να ξεκουνήσουν ... ξέρεις βέβαια πως θα το κάνουν γιατί από τη φύση σου δεν έδειξες ποτέ τόση φιλοξενία στη μαυρίλα σου, κι ας την καταχωνιάζεις μαζί με το σκοτάδι , υπάρχουν μέθοδοι να σε αφήσει να χαρείς κι άλλο το φως σου. Υπάρχουν όμως κι αυτό σε απασχολεί. Το χαμόγελο που το σκορπάς απλόχερα σαν να είναι αστείρευτο, είναι φορές που το αναζητάς ή που δε έχεις καν τη διάθεση να το βάλεις. 

Κρίμα. Αν και μάλλον περί νομοτέλειας πρόκειται όπως προείπα. Τίποτα δεν πάει πεταμένο. Αρκεί να το εκτιμάς όταν σου λείπει και να το ψάχνεις πάλι. Ε λοιπόν τώρα το ψάχνω πάλι . Και ναι, νομίζω έρχεται :-) 

6 σχόλια:

Prisoned Soul είπε...

Όλα εν τέλη στη ζωή σε κάτι αποσκοπούν.
Ακόμη και αυτές οι ανήμερες μέρες.
Καλά κάνεις που τις αποζητάς, ξεχωρίζεις έτσι τις αισθήσιες σου και τις διαθέσεις σου

Φιλιά και καλό βράδυ

Takis X είπε...

Αυτό..το μέρες ανημερες...πολύ ποιητικό αλλά και πολύ μοναχικό.Μαζί σου.

the boy with the arab strap είπε...

otan psaxnei kaneis olo kai kati tha vrethei !!!

MYSTELIOS είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτές ... όλα τελικά είναι ένας κύκλος , την μέρα ακολουθεί η νύκτα , το φως το σκοτάδι , η χαρά την θλίψη αλλά και αντίστροφα το ίδιο , όπως θα τα πάρει κανείς ... αυτή είναι η ζωή καλέ μου φίλε και έτσι θα προχωράμε μέχρι το τέλος και ακόμη πάρα πέρα !!! καλή σου μέρα ...

marios104 είπε...

@Sweet truth :Σε ευχαριστώ για τις ήρεμες και ήμερες μέρες που βάζεις ένα μέρος από ευθύνη στην τσέπη σου. Όσο για τις άλλες, θα περάσουν! Καλή μέρα!

@Takis X :Ευχαριστώ για την παρέα, τη χρειάζομαι!

@the boy with the arab strap :Α! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Όταν όμως δε ψάχνεις , γιατί τα βρίσκεις πιο εύκολα;;;

@ ART-TRAVELLER : Αν γινόταν να διαλέξω, ίσως να διάλεγα πιο πολλές μέρες σκοτεινές φίλε μου, ώστε το φως ακόμα πιο αξία να θαμπώνει. Καλή σου μέρα.

spiros είπε...

Πολύ όμορφο κείμενο..